27 december 2010 ~ 4 Comments

V. ARANY ÁSZOK PÉCSI TEREMKUPA

Dárdai Pál és Juhász Zsolt áldozatos szervezőmunkájának köszönhető, hogy az idén sem maradtak program nélkül a pécsi futballrajongók az ünnepek alatt.

A közel húsz egykori és mai válogatott labdarúgót felvonultató teremkupa döntőjét, a Dárdai féle Lancast csapat játszotta a „hazai” PMFC ellen.

A labda 11 óra 20 perckor indult útjára, Arany Tamás játékvezető jelzésére ekkor kezdődött el a Média Csapat és a DD Gáz Öregfiúk mérkőzése. A párharcot annak ellenére a Média nyerte, hogy a Gázmű soraiban pályára lépett a korábbi 21-szeres válogatott pécsi kedvenc, Mészáros Ferenc. A második mérkőzésen megmutatta játéktudását a PMFC Öregfiúk csapata. Ekkor több korábbi kiválóság is pályára lépett, például: id. Dárdai Pál, Toma Árpád, Bérczy Balázs és Palaczky János.

Az előmérkőzések:

Média Csapat – DD Gáz Öregfiúk 5-2
Média Csapat – PMFC Öregfiúk 3-13
PMFC Öregfiúk – DD Gáz Öregfiúk 5-2

Az előmérkőzések után, következtek a csoportmérkőzések, ahol kezdésként pontban 13 órakor bemutatták a Dárdai „legénységet”. Csak néhány név a Lancast All Stars csapatból: ifj. Dárdai Pál, Márton Gábor, Bodor Boldizsár, Egressy Gábor, Rajczi Péter, Mátyus János és még sokáig sorolhatnám a sok-sok kiváló játékos nevét, akik a csapat keretét alkották. A Lancast ugyan megnyerte az első mérkőzését, de véleményem szerint, a csoportmérkőzések során a Szombathelyi Haladás elleni 7-4-re megnyer mérkőzésen játszott a legjobban. Azon a mérkőzésen kimondottan jó színvonalat és 11 gólt láthatott a szép számmal kilátogató nézősereg. A gólokon a következőkképpen osztoztak a játékosok: Márton Gábor, Rajczi Péter és a szombathelyi Guzmics Richárd egyaránt két gólt szerzett, Bodor Boldizsár, Kulcsár Árpád, Győri János (mind Lancast) illetve Lattenstein Norbert (Haladás) pedig egy-egy gólt lőtt. Mindenképpen meg kell, hogy említsem a PMFC menetelését a csoportban. Mind a négy mérkőzését megnyerte a Pécs, a REAC csapatára pedig, 6-1-es csapást mért. A PMFC – Lancast All Stars összecsapásra valamivel 16 óra után került sor, ahol két perc elteltével már vezetett is a Lancast, Kulcsár Árpád góljával, amit kicsivel az első félidő vége előtt Nagy Olivér egalizált. A fordulás után a PMFC két gólt szerzett, amíg a Lancast csak egyet, így el is dőlt a mérkőzés, nyert a Pécs. Nagyon jó mérkőzés volt még a Haladás – Kozármisleny találkozó! Pörgős, küzdelmes mérkőzést és 7 gólt láthatott a közönség. A meccs az utolsó percben még döntetlenre állt, de a Kozármislenyi Tóth Zoltán gólt lőtt és ezzel el is döntötte a küzdelem sorsát.

Csoportmérkőzések:

Kozármisleny – Lancast 3-4
G: Tóth Z. (2), Laki Z. ill. Bodor (3), Horváth A.

Haladás – PMFC 4-5
G: Kenesei (2), Lattenstein, Oross ill. Horváth Zs. (2), Wittrédi, Racskó, Zamostny

REAC – Kozármisleny 1-2
G: Cseri ill. Kollega, Tasselmáyer

Haladás – Lancast 4-7
G: Guzmics (2), Kenesei, Lattenstein ill. Rajczi (2), Márton (2), Bodor, Kulcsár, Győri

REAC – PMFC 1-6
G: Nyerges ill. Horváth Zs. (2), Gyánó (2), Zamostny, Udvardi

Haladás – Kozármisleny 3-4
G: Korolovszky, Simon Á., Kenesei ill. Kollega (2), Koplárovics, Tóth Z.

PMFC – Lancast 3-2
G: Nagy O., Horváth Zs., Zsdrál ill. Kulcsár (2)

REAC – Haladás 3-4
G: Nyerges (2), Borsi ill. Korolovszky (2), Lattenstein, Oross

Kozármisleny – PMFC 3-4
G: Kutyáncsányin, Kiss, Tasselmájer ill. Wittrédi, Gyánó, Nagy O., Eszlátyi

REAC – Lancast 3-4
G: Gáspár, Borsi, Cseri ill. Márton, Szabados, Bodor, Győri

A csoport végeredménye:
(a klub neve után a mérkőzésszám, majd a győzelem, a döntetlen és a vereség számai találhatóak, aztán a gólarány, a végén pedig a pontszám – három pontos rendszerben)

1. PMFC                   4   4  –  –   18-10   12
2. Lancast                4   3  –  1   17-13    9
3. Kozármisleny        4   2  –  2   12-12    6
4. Haladás                4   1  –  3   15-19    3
5. REAC                   4    –  –  4     8-16    –

A PMFC és a Lancast All Stars csapata jutott be a teremkupa döntőjébe, ahol az első félidő kiegyenlített játékot, de Rajczi Péter góljával Lancast vezetést hozott. A második játékrész elején, a kiváló Újpest csatár ismét a hálóba talált, 0-2! A PMFC ugyan több ígéretes támadást is vezetett a mérkőzés folyamán, de kívülről úgy látszott, mintha hiányozna a fiúkból a győzni akarás, vagy csak sok volt a sérült játékosuk. A befejezés előtt egy perccel, Wittrédi büntetőt hibázott, az ellentámadásból pedig Bodor gólt szerzett. Tehát a vége, háromgólos Lancast siker, így a teremkupa győztese, az ifj. Dárdai Pál vezette Lancast All Stars csapata lett!!!

Döntő:

PMFC – Lancast 0-3
G: Rajczi (2), Bodor

Egyéni díjak:

A torna legjobb kapusa: Herbert Roland (Lancast)

A legjobb mezőnyjátékos: Wittrédi Dávid (PMFC)

A legtehetségesebb edző: Mátyus János (REAC)

A gólkirály: Bodor Boldizsár (Lancast) – 6 gól

Különdíjasok: Horváth Zsolt (PMFC) és Rajczi Péter (Lancast)

És végül néhány vélemény a teremkupáról:

Arany Tamás játékvezető:
- Először vagyok itt és nagyon örülök, hogy itt lehetek. Ábrahám Attila barátom invitálásának, az idén szerencsére eleget tudtam tenni, hiszen a korábbi években is úgy volt, hogy jövők, de mindig más rendezvényen kellett ott lennem. Viszont most úgy alakult, hogy ennek a karácsonynak a másnapja szabad volt számomra, így el tudtam jönni, holnap viszont már ismét máshol van jelenésem. Én úgy gondolom, hogy ezen a tornán nagyon jó kis csapatok jöttek össze, ezáltal a mérkőzések színvonala is kiváló, jó látni a rég nem látott ismerősöket és a hangulat is nagyon jó, úgy látom, hogy a közönség is jól szórakozik. A Dárdai Paliék profi módon megszervezték ezt a remek tornát és bízom benne, hogy jövőre lesz folytatása.

Vörös Csaba a Szombathelyi Haladás Technikai Vezetője:
- Jónak tartom ezt a tornát, most vagyunk itt második alkalommal. Köztudott, hogy Dobány Lajos itt futballozott idősebb Dárdai Pállal együtt és jó barátság alakult ki köztük, ezért is jöttünk nagyon szívesen, először 5 évvel ezelőtt. Most is volt egy megkeresés, az Aczél Zoli igent mondott rá miután a játékosokat megkérdezte. Nem volt kötelező eljönni a futballistáknak, mivel mégis csak karácsony van, de mint láthatod, azért itt vagyunk és mi is egy kis focival ünnepeljük a karácsonyt.

Gyánó Szabolcs a PMFC kiváló támadója:
- Célkitűzésünk első sorban, hogy ne sérüljünk meg, másodszor, hogy játszunk egy jót, természetesen, ha úgy alakul, akkor mindent megtenni a végső győzelemért. A rendezéssel maximálisan meg vagyok elégedve, igaz csak tavaly voltam itt először, de sajnos akkor egy sérülés miatt nem tudtam játszani. Idén is nagyon szimpatikus minden és bízom benne, hogy meg tudjuk nyerni a tornát.

Nyerges Krisztián a REAC csatára:
- A Pali az idén már az ötödik alkalommal hívott meg bennünket erre a rendezvényre és mi mindig szívesen jövünk. Igyekszünk mindig a legjobb formánkat nyújtani, volt, amikor ez jó volt arra, hogy a döntőbe jussunk, most sajnos nem szerepelünk olyan jól, mint szeretnénk, de én a jó oldalát nézem a tornának, hiszen jól érezzük magunkat és találkozunk régi ismerősökkel, csapattársakkal.

Bodor Boldizsár 24-szeres válogatott labdarúgó:
- Ez az első alkalom, hogy részt veszek a tornán, hiszen az eddigi holland bajnoki kiírás ideje nem engedte, hogy itt legyek. Szerintem a gála egy jó kezdeményezés, jó a társaság és a hangulat, a karácsonyi töltött káposzta kalóriáit itt nagyszerűen el lehet égetni, az pedig hogy gólkirály lettem, az egy plusz dolog számomra.

Szólj hozzá!