24 október 2011 ~ 0 Comments

Labdarúgó NB.II. – Kikapott a Kozármisleny SE

Hárommérkőzéses győzelmi sorozat szakadt meg az elmúlt szombaton Kozármislenyben azzal, hogy a hazai csapat 3-1 arányban vereséget szenvedett a rutinos, egykori NB.I.-es játékosokkal teletűzdelt Soproni VSE ellen.

Alábbi írásomban nemcsak a mérkőzésről ejtek szót, hanem, olvasóim egy kis betekintést nyerhetnek a Kozármisleny SE labdarúgóinak hétköznapjaiba, mind utánpótlás, mind pedig felnőtt szinten.

Kezdjük is mindjárt azzal, hogy az elmúlt hétfőn kilátogattam Kozármislenybe. Megérkezésemkor szépen sütött a nap, a játékosok pedig jókedvvel kezdték meg az edzést, ami nem is csoda, hiszen ezen az őszön erőn felül teljesítettek, az első kilenc fordulóból hetet megnyertek és hatodik forduló óta nem vesztettek még pontot sem. Ez igen kiváló teljesítmény egy ilyen kis költségvetésű klubtól!

De tegyünk egy kis kitérőt. A felnőtt csapat edzése előtt és közben sikerült „meglesni” az utánpótlás korosztály focistáit is. Sokak által – szerintem is – a klubnál nagyon jó kezekben vannak a fiatalok, ez pedig az eredményeken is meglátszik, hiszen a klub utánpótláscsapatai igen jól szerepelnek a különböző korosztályos bajnokságokban. A felnőtt keret edzése előtt például, Volcsányi Csaba kapusedző foglalkozott az U19-es korosztály kapusaival, közben a PMFC egykori labdarúgója és utánpótlás edzője – aki ma már a kozármislenyi színeket erősíti – Czeininger Ákos vezényelt edzést az U11-es labdarúgó „palánták” számára. Közben a műfüves csarnokban is zajlott a munka, ott a kisebbek, a 2004-es korosztály reménységei voltak foglalkoztatva.

Térjünk vissza a „nagyok” edzésére. A tréning előtt Tereki Péter gyúró, gondosan megtöltötte „csodaitallal” a kulacsokat és már kezdődhetett is az edzés, ami igencsak változatos volt és ami még említésre méltó, az hogy Márton Gábor tanítványai szinte minden gyakorlatot labdával végeztek. A végén a játék sem maradhatott el, amelyet rajtam kívül néhány érdeklődő (kb. 10 fő) is megtekintett. Összességében, egy jó hangulatú napos hétfő délutánt töltöttem Kozármislenyben.

Elérkezett a szombat délután. Két órával a mérkőzés kezdete előtt érkeztem meg a stadionhoz és mindjárt sikerült is elcsípni az éppen eltiltását töltő U21-es válogatott Fodor Ferencet, akit arról kérdeztem, hogy mi várható a mérkőzésen: - Az ősszel elkaptuk a fonalat! Úgy gondolom, hogy az eddig teljesítményünket nem érheti kritika, a csapat jó, a bajnokságban a második helyen álunk, úgyhogy a mai délutánon győzelmet várok a társaimtól.

Nem sokkal később megérkeztek a „vendégek”. A Soproni VSE vezetőedzője korábban a Videoton játékosaként sok nagy csatát megélő, egykori 1-szeres válogatott Végh Tibor a következőket mondta a mérkőzés előtt: - Tudni kell, hogy az ellenfél nagyon jó csapat! Az eddigi eredményeiket tiszteletben kell tartani, tehát ha pontot, pontokat akarunk itt szerezni, akkor erőből kell játszani, rengeteget kell futni, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Amikor egy csapat ilyen jó formában van, mint az ellenfelünk, akkor azt nagyon nehéz megállítani, de mi megpróbáljuk, erre készültünk egész héten. Milyen eredménnyel lenne elégedett? - Mindenféleképpen pozitív eredményt szeretnénk elérni, természetesen győzelemre játszunk, de ha „csak” egy döntetlen jönne össze, akkor sem lennék elkeseredett.

A labda 14 óra 30 perckor indult útjára. A csapatok a következő összeállításban léptek pályára körülbelül 300-400 néző előtt.

Kozármisleny:
Sólyom – Vég, Balaskó, Fellai, Tasselmájer – Andruskó, Kovács T. – Ato, Godslove, Rácz – Koller.

Sopron:
Sipos – Csontos, Smiljanic, Tóth D., Nagy Z. – Csordás, Bozsoki, Tatai, Lazic, Szabó L. – Bausz.

A vendégcsapat összeállítását figyelve észrevehető, hogy több labdarúgó is igen komoly NB.I.-es múlttal rendelkezik. A mérkőzést a Kozármisleny kezdte jobban, amit Sipos kapus bravúros védése és a két hazai szöglet is hűen tükrözött az első tíz percben. Nem sokkal később viszont megszerezte a vezetést a Sopron. A vendégek az első valamire való támadásukból találtak a kapuba. A gólt Bausz Róbert, egy jobb oldali beadást követően fejjel csúsztatta Sólyom Csaba hálójába. Ennek ellenére az első félidő nagy részében a hazaiak birtokolták többet a labdát.

A második félidőben a kiegyenlített játék ellenére a vendégek egy pontrúgás után megszerezték a második góljukat, amit a hazai csapat védője Fellai csúsztatott a kapuba. Öngól és 0-2! Ezek után a soproni csapat többször sportszerűtlen módon tördelte a játékot és húzta az időt, amelynek néhány sárga lap és egy kiállítás lett a következménye. A piros lapot Bozsoki „érdemelte” ki a 69. percben. Néhány perccel később a hazai csapat megszerezte szépítő gólját. Laki Zoltán 11-esből volt eredményes.

Ezután ismét feltámadt a Misleny és több ígéretes akciót vezetett, amelyek végén mindig valami hiba csúszott a gépezetbe, így a befejezés egyszer sem volt tökéletes. Az ellenfél viszont egy újabb pontrúgást követően beállította a végeredményt. A korábbi sokszoros utánpótlás válogatott Szabó László szabadrúgásból talált a kapuba, 1-3! A cserejátékosokat még megemlíteném. Hazai oldalon Vég helyett Eszlátyi, Andruskó helyett Laki, Kovács helyett Nagy lépett pályára. Mindhárom csere a második félidőben történt, csakúgy, mint a vendégoldalon, ahol Csordás-Tamási, Tatai-Planéta és Szabó-Peric váltások történtek. Sárga lapok tekintetében is a vendégek győzedelmeskedtek kettő (Kovács, Koller) hármas (Tóth, Lazic, Csontos) arányban.

A két mester a következőket mondta a mérkőzés után: Márton Gábor a hazai csapat mestere - Úgy gondolom, hogy ilyen játékkal, amit ma bemutattunk, nem is érdemeltünk pontot. Lesznek bizonyos szituációk, amiket vissza fogok nézni és ki fogok elemezni, de ettől sajnos az eredmény már nem változik meg. Mi az, ami zavart okozhatott a gépezetben? - Ha így játszunk, mint ma, akkor ezután is ki fogunk kapni. Eddig nem ez volt ez jellemző a csapatra, de úgy látszik, vannak dolgok, amik zavart okoznak a fejekben, tudom is, hogy mik azok, de ezen csak a játékosok tudnak változtatni!

Végh Tibor a Sopron vezetőedzője - Elsősorban a védekezés volt számunkra a fontos, amit úgy gondolom, hogy maximálisan jól oldottunk meg és a kontrákra próbáltunk még hangsúlyt fektetni, ami az első félidőben egy nagyon szép támadást követően sikerült is. A második félidőben pedig a két pontrúgást követően sikerült gólokat szereznünk. Véleményem szerint a győzelmünk megérdemelt, hiszen három gólt szereztünk idegenben, amely minden csapat számára dicséretes lenne.

Feleki Attila a Sportegyesület Elnöke is jelen volt a mérkőzésen, így megkérdeztem, hogy miként értékeli a találkozót: - Az elején szerezhettünk volna gólt, gólokat és akkor talán valamivel egyszerűbb lett volna számunkra a mérkőzés. Ezek után gyakorlatilag a semmiből szereztek vezetést a vendégek, később pedig már nem volt átütő erő a csapatunkban. Úgy gondolom, hogy minden létező hiba benne volt ebben a mérkőzésben, a labdabirtoklásunk is igen meddő volt, de azt mondom, hogy inkább egy mérkőzésen jöjjön ki a sok hiba, mint hogy eloszlassuk több meccsre azokat. Szerintem a jövő héten kiküszöböljük a csorbát és megyünk tovább előre.

Végszóként annyit tennék hozzá, hogy legyen igaza az Elnök úrnak!

Szólj hozzá!