24 október 2011 ~ 0 Comments

Labdarúgó NB.I. Pécsi MFC – Debreceni VSC 0:0

Vasárnap este egy kimondottan jó iramú mérkőzésen, gól nélküli döntetlent játszott egymással a labdarúgó NB.I. tabellájának a hetedik helyét elfoglaló PMFC és a listavezető DVSC. A nem éppen kedvező időjárás ellenére, így is közel 5000 szurkoló látogatott ki a PMFC Stadion utcai „arénájába”.

Szokásomhoz híven, több mint két órával a kezdés előtt megérkeztem a stadionba, ahol gyermekeket is meghazudtoló izgalommal vártam a hazai és a vendégcsapat labdarúgóit, azzal a céllal, hogy „elkapjam” őket néhány fotóra illetve, hogy dedikáltassam velük, a magammal „hurcolt” sporttáskámban lapuló néhány relikviát.

16 óra környékén egyesével-kettesével megérkeztek a PMFC labdarúgói, akik közül Simonfalvi Gábort sikerült rábírnom, hogy mondjon néhány szót, így a mérkőzés előtt: - Mindannyian kiemelten készültünk a mérkőzésre, hiszen mégiscsak az ország egyik legjobb csapata látogat hozzánk, annyival készültünk másképp, hogy a mai nap a védekezésre helyezzük a fő hangsúlyt és az abból való kontrákra. Reméljük, hogy az idő és a pálya is nekünk fog kedvezni, illetve ha az ellenfél is vevő lesz a taktikánkra, akkor eredményesek lehetünk. Milyen eredménnyel lennél elégedett? - A győzelemmel teljesem, de a meccs képétől függően lehet, hogy egy döntetlen esetén sem lennék elkeseredve.

Néhány perc múlva Mészáros Ferenc a PMFC vezetőedzője adott nekem egy rövid interjút: - Mindig a győzelemmel vagyok elégedett, ez a mai nap sincs másképp. Arra készültünk, hogy üres területeket nem szeretnénk hagyni a Debrecennek, ezt sokat gyakoroltuk a héten, ha pedig a begyakorolt szituációkat sikerül a mai nap a pályán is hasznosítanunk, akkor biztos vagyok benne, hogy megőrizzük a hazai veretlenségünket.

Picivel később, fél öt tájban, a vendég Debrecen játékosai is elfoglalták a számukra kijelölt öltözőt. Ezek után sikerült begyűjtenem az általam hőn áhított aláírásokat és készítettem vagy harminc fotót is, amelyekből néhány darab a galériában is megtekinthető.  Közben, Kondás Elemért, a Debreceni VSC mesterét is diktafon végre kaptam: - Természetesen a győzelemmel lennék elégedett, készültünk a Pécsre, tudjuk hogy jó csapat és azt is, hogy hazai pályán kimondottan jól szerepel. Mi viszont most arra készülünk, hogy mind a három pontot magunkkal vigyük Debrecenbe.

Meglepetésemre megjelent a Ferencváros egykori klasszisa, Telek András, aki az MLSZ képviseletében volt jelen és készségesen nyilatkozott: - Én igazából, mint az MLSZ képviselője azt várom, hogy a szurkolók sportszerűen és kulturáltan buzdítsák a csapatokat mindenféle rendbontás nélkül, ha ez sikerül, akkor biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki kilátogat erre az összecsapásra, kiválóan fog szórakozni.

Ilyen környezetben szinte rohant az idő, így észrevétlenül eltelt 40-50 perc. Este fél hat tájban, már a lelátó népes táborát kitevő néhány barátommal beszélgettünk a mérkőzés várható eredményéről. 18 órakor a csapatokkal a pályán a himnusz volt hallható, majd néhány perc múlva már a labda és a pályán lévő 22 labdarúgó játszotta a főszerepet. A csapatok a következő összeállításban kezdtek.

Pécsi MFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorovics, Markovics – Regedei, Zeljkovic, Scsepanovics, Nagy O. – Bajzát, Horváth Zs.

Debreceni VSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut – Varga J. – Bódi, Bouadla, Szakály P. – Kulcsár T., Coulibaly.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, de számomra a hazai játékosok higgadtabbak tűntek debreceni társaiknál. Ez két sárga kártya felmutatásával is megmutatkozott, amelyet először Bódi Ádám „műesésért” majd Varga József „buktatásért” kapott három perc leforgása alatt. Ekkor a külső szemlélő számára szinte izzott a mérkőzés, a Loki pedig nem igazán találta a saját játékát, amiben a PMFC tizenegy, kimondottan jó mentalitással pályára lépő labdarúgója igen nagy szerepet játszott. A félidő végén még Scsepanovicsnak könyvelt el Vad II játékvezető egy sárga kártyát, mert Coulibalyt buktatta.

A második félidő elején úgy tűnt, hogy átveszi a vendégcsapat az irányítást, ezt jelezve két ziccert is kidolgozott, de a pécsiek kapusa Dibusz Dénes mindkétszer bravúrral védett. Néhány perc elteltével viszont a PMFC labdarúgóinak a „menybemeneteléhez” sem sok hiányzott, előbb Regedei Csaba eresztett meg egy bombát a jobb szélről, a jobb felső sarok felé tartó lövést a debreceni kapus Novakovics a kapu fölé ütötte. Két perccel később Bajzát Péter a baloldalról éles szögből, már a kapus mellett is elrúgta a labdát, de a próbálkozás a jobb alsó sarok melletti kapufát elkerülte néhány centivel.

A későbbiekben sem változott a mérkőzés képe, hiszen a két csapat mindent megpróbált, de egyiknek sem sikerült bevenni a másik kapuját. A két mester cserékkel frissített az utolsó negyed órában, a hazai oldalon Horváth Zsolt helyére Demjén Gábor, Bajzát Péter helyett Andorka Péter állt be, Nagy Olivért pedig Gyánó Szabolcs váltotta, míg a vendégeknél Kulcsár Tamás helyett Nikolic, Coulibaly helyett Rezes László szántotta fel a pályát a győzelem érdekében. Az eredmény viszont nem változott, úgyhogy egy jó iramú mérkőzésen 0-0-ás döntetlent könyvelhettek el a csapatok.

A meccs után a pécsi B-közép győzelemmel felérő ünneplésben részesítette a fiúkat, így a szokásos pacsizás sem maradhatott el.

Tags: ,

Szólj hozzá!