26 október 2011 ~ 0 Comments

Labdarúgó Magyar Kupa – nyert a Kozármisleny és bejutott a legjobb 16 közé

Óriási siker! Hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott, ezzel történelmet írva, fennállása során először jutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé a Kozármisleny SE. Az ellenfél az első osztályban szereplő BFC Siófok csapata volt.

Szerda kora délután került megrendezésre a Kozármisleny SE – BFC Siófok labdarúgó Magyar Kupamérkőzés.

A hazai csapat játékosai jókedvűek voltak, láthatóan, már túltették magukat az elmúlt hétvége balul sikerült bajnoki mérkőzésén. Fodor Ferenc még egy meglepetéssel is kedveskedett nekem, hiszen megajándékozott egy korábban, általa használt Oldham Athletic mezzel. Ezúton is köszönöm neki, a számomra igen értékes „ereklyét”!

Tehát jó hangulat uralkodott a csapat öltözőjében, így reménykedni lehetett abban, hogy meglehet a történelmi siker. Kevéssel fél kettő előtt kivonultak a csapatok bemelegíteni, akkor már a szurkolók is szép számban gyülekeztek a stadionban, a kezdésre pedig úgy háromszázan jöttek össze. A két klub a következő összeállításban lépett pályára.

Kozármisleny: Helesfay – Kiss M., Fodor, Fellai, Kovács D. (Tasselmájer) – Andruskó, Koller – Karacs, Laki (Godslove), Rácz (Ato) – Eszlátyi.

Siófok: Szatmári – Mogyorósi, Lengyel, Gadó, Pécseli (Tusori) – Horváth B., Horváth A., Lattenstein, Rebryk (Melczer) – Csermelyi, Bali (Bozsovics)

A Siófok kezdte a mérkőzést és a 12. percben egy védelmi hibát kihasználva Csermelyi megszerezte a vezetést a számukra. Nem sokkal később, egy kapufát is sikerült összehozni a Balaton parti támadóknak, igaz hogy ehhez a fél hazai védelem asszisztált és valljuk be Helesfay kapus sem volt a helyzet magaslatán.

Néhány perc múlva viszont, megváltozott a mérkőzés képe, hiszen a hazaiak átvették a mérkőzés irányítását és rendre dolgozták ki a jobbnál-jobb helyzeteket, amelyek befejezésénél Laki Zoltán és Eszlátyi István többször is ordító lehetőségeket puskázott el. Ennek ellenére nem történt tragédia, hiszen a félidő utolsó percében Rácz Ferenc góljával kiegyenlített a Kozármisleny.

A második félidőben fokozódott a hazai csapat fölénye, de hasonlóan, mint az első játékrészben, a gólok nem akartak a hálóban kikötni. Egészen a 64. percig, amikor is a csereként beállt Godslove tört be a tizenhatoson belülre, őt pedig, csak szabálytalanul tudták megállítani. 11-es! A bűntetőt Andruskó Attila magabiztosan értékesítette. 2-1!

Az eredmény változása után óriási csata folyt a pályán. A hazaiak támadtak, a vendégek pedig sokszor csak szabálytalanság árán tudták megállítani a „vérszemet” kapó Kozármislenyieket. Ezen durva belépők jutalma volt az a három sárga lap, amelyet a játékvezető a mérkőzés folyamán kiosztott. A díjazottak: Gadó, Bozsovics és Lattenstein.

A végére az eredmény nem változott, így ez a szerdai nap bevonult a klub történelem könyvébe, ami remélhetőleg a következő kupafordulóban ismét átíródik.

Szólj hozzá!