19 június 2014 ~ 0 Comments

Mától látogatható a Kispesti Futball Ház

Futball lázban ég a világ, hiszen Brazíliában dübörög a labdarúgó világbajnokság, de közben a mi kis hazánkban, azon belül pedig Kispesten a Fő utcában is fellendült az élet, hiszen a mai naptól látogatható a Kispesti Futball Ház.

Szerda kora este, sajtótájékoztató keretein belül megnyílt a Kispesti Futball Ház, amely több éves munka gyümölcseként jött létre. Célja, hogy a kispesti klubért rajongók, illetve azon polgárok, akiket érdekel a klub múltja és szereti a futballt, részletesebben betekintést nyerhessenek a kispesti labdarúgás több mint száz esztendejébe. Továbbá találkozási helyként is szolgáljon szurkoló és játékos számára egyaránt.

Gyimesi László a klub korábbi 12-szeres válogatott labdarúgója, a Kispesti Labdarúgásért Támogató Egyesület Elnöke elmondta, hogy önkormányzati támogatással jött létre a ház és további segítséget is nagyrészt az önkormányzattól kapnak az üzemeltetéshez.

Megosztanám néhány személyes tapasztalatomat is. Engem Laci hívott meg a megnyitóra, amit ezúton is nagyon köszönök, hiszen találkozhattam néhány korábbi kiváló futballistával, továbbá megérkezésem után egy szép, otthonos, ízlésesen berendezett házba léphettem be és a fogadtatás is igen melegszívű volt.

Laci készségesen vezetett körbe a relikviák között, dedikált nekem néhány fotót és annak ellenére, hogy várta a vendégeket, bemutatott az éppen érkező egykori válogatott és klubtársainak.

Száz szónak is „egy” a vége: Nagyon jól éreztem magamat Kispesten a Fő utca 38-ban. A kispesti futballereklyék keddenként és csütörtökönként 16 órától tekinthetők meg.

Szólj hozzá!