30 december 2009 ~ 2 Comments

Dárdai Pál – IV. Arany Ászok Pécsi Teremkupa

A PMFC labdarúgó csapata nyerte a december 29.-én megrendezett, IV. Arany Ászok Pécsi Teremkupát. Dárdai Pál és barátja, Juhász Zsolt, már negyedik alkalommal rendezte meg az évek óta, Karácsony és Szilveszter között esedékes futballgálát.

Az idei rendezvényen az eddigi szokásoknak megfelelően, két csoportban hat csapat vett részt, és kimondottan közönségszórakoztató labdarúgó mérkőzéseket láthatott a szép számban kilátogatott nézősereg.

A futballgála első mérkőzése már délelőtt elkezdődött. Felvezetésként, az úgymond „előmérkőzéseket” lehetett megtekinteni, ahol három labdarúgó csapat – Média csapat, DD Gáz öregfiúk – soraiban a válogatott egykori kiválóságával, Mészáros Ferenccel – és a PMFC öregfiúk mérte össze az erejét. A PMFC öregfiúk labdarúgó csapatából néhány egykori sztár – id. Dárdai Pál, Toma Árpád, Palaczky János – mozdulatait figyelhettük, és néhányan a lelátóról meg is jegyezték, hogy ugyan a gyorsaságuk már nem a régi, de a technikai tudásuk vetekszik néhány mai labdarúgóéval.

Az „előmérkőzések” közül a második találkozó mindenképpen említésre méltó, hiszen a mérkőzésen 12 gól esett, de a másik két mérkőzésen is kitűnő futballt láthatott a kilátogató publikum.

Média csapat – DD Gáz öregfiúk 1-4
Média csapat – PMFC öregfiúk 3-9
PMFC öregfiúk – DD Gáz öregfiúk 2-1

Délután, 12:40 -kor elkezdődtek az „éles” focimeccsek. Két csoportban, összesen hat profi labdarúgó csapat mérhette össze az erejét. A Ginger csoportban: a Kaposvári Rákóczi, a Kozármisleny, és a Dárdai barátaiból álló Lancast Hungary, még a Metro csoportban: a Lombard FC Pápa, a Pécsi MFC, és a REAC. A Ginger csoportban, nagy meglepetésre a Kaposvár szinte átlépett a Lancast Hungary csapatán, a Metro csoportban viszont nagyon kiegyensúlyozott csapatokat láthattunk. A PMSC – REAC találkozó – ami 4-4-es döntetlennel végződött – kimondottan küzdelmes, hajtós mérkőzés volt.

Ginger csoport:

Kaposvár – Kozármisleny 1-3
Kozármisleny – Lancast Hungary 4-3
Lancast Hungary – Kaposvár 1-6

Metro csoport:

Lombard Pápa – PMFC 1-2
REAC – Lombard Pápa 1-1
PMFC – REAC 4-4

A csoportmérkőzések után – 16 órakor – a Magyar Borász Válogatott bemutató mérkőzése következhetett, a „vörösök” a „fehérek” ellen, melynek végeredménye 2-2-es igazságos döntetlennel zárult. A mérkőzés érdekessége volt, hogy mindkét oldalon feltűnt egy-egy régi „ismerős”. A „vörösök” csapatában id. Dárdai Pál, a „fehéreknél” pedig, a Tatabányai Bányász egykori kiválósága P. Nagy László, aki gólt is szerzett a mérkőzésen.

A bemutató mérkőzés után az elődöntők, illetve a helyosztók kerültek megrendezésre. Az első elődöntőt a Kozármislenyi csapat játszotta a REAC ellen. Egy indulatokban és gólokban gazdag mérkőzésen, a Kozármisleny egy góllal jobbnak bizonyult, így készülhetett a döntőre.

A másik ágon, a PMFC szinte átgázolt a Kaposváron. Szamosi révén már a második percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Majd egy perc múlva Nagy Olivér talált be. Az első félidőben még Sólyom Csabának akadt néhány bravúrja, így maradt a kétgólos előny a Pécsnél. A fordulás után nem egész hat perccel, Lovrencsics szemet gyönyörködtetően vette át a labdát, a kaputól mintegy 12 méterre, majd egy félfordulattal lerázta a védőjét, és 10 méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. Szép akció volt! A maradék hat perc alatt három gólt lőtt még a hazai gárda, így ők is készülődhettek a döntőre.

Az 5. helyért megrendezett mérkőzésen, a Lancast Hungary labdarúgó csapata, belefutott egy óriási pofonba a Pápa ellen. Említésre méltó, hogy a Pápai Venczel Balázs mesternégyest ért el a mérkőzésen.

Következett a bronzmeccs, melyen a REAC vívott nagy harcot a Kaposvárral. Már a mérkőzés elején vezetést szerzett a REAC, de a Kaposvári csapat, küzdelmes futballjának köszönhetően néhány perc alatt három gólt szerzett, a félidői kétgólos vezetésükből – 4-2 – a végére csak egy gól maradt, de úgy gondolom, hogy így is nagyon boldogan mentek zuhanyozni a fiúk, a harmadik helyezés birtokában.

Valamivel este fél hét előtt került sor a döntőre, amit „helyi” rangadónak is nevezhetünk. A kezdés utáni pillanatokban óriási küzdelem kezdődött a pályán, amely néha már súrolta a szabályosság határát. Az első félidőben a Kozármislenyi csapatnak adódott több helyzete, de azokat Sólyom bravúrral védte. A második félidő elején Lauer Norbert révén vezetést szerzett a Kozármisleny, sőt a vége előtt három perccel büntetőhöz is jutottak a „vendégek”, amit Sólyom Csaba kivédett. A végén, a kihagyott büntető megbosszulta önmagát, és a befejezés előtt egy perccel Lovrencsics, a vége előtt 10 másodperccel pedig Fónai talált a hálóba. A PMFC pedig elhódította a tornagyőzelmet.

Elődöntők:

Kozármisleny – REAC 6-5
PMFC – Kaposvár 6-0

5. helyért:

Lancast Hungary – Lombard Pápa 2-9

3. helyért:

REAC – Kaposvár 5-6

Döntő:

PMSC – Kozármisleny 2-1

A torna legjobb kapusa címet Sólyom Csaba (PMFC) kapta.
A legjobb mezőnyjátékos Böle Lukács (Kaposvár) lett.
A legjobb védő:
Finta Zoltán (Kozármisleny)

A gólkirály – társbérletben:
Lovrencsics Gergő (PMFC) és
Venczel Balázs (Lombard Pápa) 5-5 góllal

A legjobb edző: ifj. Bene Ferenc (Kozármisleny)

Különdíjasok:
Kovácsevics Árpád (Lancast Hungary) és
Egressy Gábor (Lancast Hungary)

És végül néhány vélemény, illetve gondolat a mérkőzések előtt, közben és után:

Egressy Gábor egykori 21-szeres válogatott labdarúgó:
A Palit, már régóta ismerem – amikor felkerült a BVSC-hez, akkor én istápoltam egy ideig – így amikor hív, akkor természetesen  jövök. Én már régóta járok ide, hiszen régen is voltak hasonló rendezvények Pécsen. Legelőször, ha jól emlékszem tíz évvel ezelőtt jártam itt, akkor is a Pali hívott, de akkor nem ő rendezte a tornát, és azt mondta – gyere le Pécsre, lesz egy kis év végi foci -. Mondanom sem kell, hogy előző éjszaka buli volt, aztán másnap, mikor kifutottam a parkettre és megláttam, hogy kétezer ember ül a lelátón, akkor egy kicsit meglepődtem. Mondtam is Palinak – hogy hova hívtál engem? Nem égethetem le magam – de akkor is, illetve az elmúlt években is nagyon jól éreztem magam, a színvonal és a társaság is évről-évre kiváló. Tavaly megnyertük a tornát – igaz, hogy akkor nagyon jó csapatunk volt – az idén is hasonlóra törekszünk.

Bódog Tamás egykori 5-szörös válogatott labdarúgó:
A közeg az szenzációs, és eleve az ember olyan egykori játékostársakkal találkozik, akikkel nem minden nap fut össze. Úgy érzem, hogy a közönség is ki van szolgálva, hiszen neves játékosok lépnek pályára, és a részt vevő csapatok pedig, nívós mérkőzéseket tudnak produkálni.

Véber György az Újpest egykori sztárja, jelenleg a Lombard Pápa vezetőedzője:
A tornáról annyit, hogy itt egyértelműen látszik a Dárdai Pali hozzáállása a futballhoz, nem hiába a Herta profija immár tizenkét éve. Pénzt, időt nem kímélve összehozott egy kitűnő labdarúgó tornát. Mi vezetők és edzők már tegnap itt voltunk, és egy Villányi bortúrával kezdtünk, ami egy nagy élmény volt számomra. A torna nagyon tetszik, természetesen minél komolyabb eredményt szeretnénk elérni, mert bárhol megjelenünk, ott igenis kell az eredmény. Annyi pici hibát viszont elkövettünk, hogy mivel holnap is van egy teremtorna, így kettéosztottuk a keretet, illetve négy-öt játékos amúgy is szabadságon van, tehát nem tudunk olyan hatékonyan és eredményesen játszani, mintha teljes kerettel érkeztünk volna. A legfontosabb viszont, hogy mindenki jól érezze magát, illetve ez egy nagyon jó propaganda a futball számára.

Torma Gábor a REAC 7-szeres válogatott labdarúgója:
Nagyon jól megrendezett torna. Minden évben itt vagyunk, a gond csak az, hogy felkészülés nélkül jövünk, és így egy kicsit nehéz, de mindenki belead mindent a jó eredmény érdekében. A mai nap a harmadik helyet sajnos elveszítettük, a Kaposvár ellen egy góllal. Remélem, hogy jövőre is jövünk.

Szűcs Lajos a Lombard Pápa 3-szoros válogatott kapusa:
Sajnos a csoportból nem sikerült a továbbjutás. Tény, hogy tartalékosan érkeztünk, hiszen a játékosaink egy része szabadságon van, és néhányan otthon maradtak mivel holnap is játszunk egy másik tornán. A szervezésről annyit mondanék, hogy nagyon színvonalas volt, csak pozitív benyomásom van, remélem, hogy jövőre is itt lehetek.

Pest Krisztinán a Kaposvár válogatott labdarúgója:
Már nem először veszek részt ezen a tornán, majdnem minden évben más csapattal. Tavaly sikerült nyerni a Lancast Hungary-vel, idén a Kaposvár játékosaként szereplek. Végre sikerült idecsábítanom a Kaposvári csapatot. A tornán nagyon jól éreztük magunkat, igaz nem tudtunk komplett csapattal eljönni, így vegyes – ifikkel – csapattal érkeztünk. Úgy érzem nem rossz ez a harmadik hely, főleg így elsőre. Az elődöntőben a Pécs ellen beleszaladtunk a „késbe”, az mondjuk kicsit csúnya volt, de úgy érzem, hogy elég jól helytálltunk és jól éreztük magunkat. Remélem jövőre is eltudunk jönni és megnyerjük a tornát.

Sólyom Csaba a Pécsi MFC és egyben a torna legjobb kapusa:
Sólyom CsabaEz a győzelem azért is becsülendő, mert nem a teljes csapatunkkal játszottunk. Hát ez a döntő óriási küzdelem volt. Mindenki tudja, hogy a Pécs – Kozármisleny mérkőzéseken, mostanában elég nagy a rivalizálás, hála isten ezúttal mi kerekedtünk felül, óriási csata volt.

Lovrencsics Gergő a Pécsi MFC csatára, és a torna gólkirálya:
Lovrencsics GergőEgy nagyon színvonalas tornán vehettünk részt. Nagyon jó csapatokkal tudtunk játszani, és a döntő egy igen kiélezett mérkőzés volt. Hátrányból kellett fordítanunk, kapusunknak büntetőt is kellett védenie, és annak külön örülök, hogy nekem is sikerült hozzájárulnom ahhoz, hogy megszerezzük a végső győzelmet.

Tags:

Szólj hozzá!